Ginekomastia

ginekomastia_wiem_o_zdrowiu

Forum -> jak rozpoznać

Tytuł:jak rozpoznać
Autor:Anatol
12.9.2011, 16:30
Zastanawiam się, jak rozpoznać ginekomastię? Czy da się to jakoś samemu stwierdzić? Jak to jest? Ostatnio interesuje mnie ten temat... Może mi ktoś pomóc? Będę wdzięczny za jakieś info...

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest mniejsze: kałuża czy morze?

ginekomastia_ciekawostki

Ciekawostki

Choroby tarczycy

Choroby tarczycy przejawiają się na ogół niezbyt groźnymi zmianami w budowie tego gruczołu, nie wywołującymi zaburzeń jego czynności wydzielniczej.

Czy wiesz, że...

Zaburzenia hormonalne są coraz częstą przypadłością dotykającą zwłaszcza ludzi młodych, ale nie tylko. Mogą powodować wiele schorzeń, które czasami ciężko jest wyleczyć

Polecamy

Progesteron
Progesteron umożliwia rozwój ciąży w pierwszym etapie w błonie śluzowej macicy, jednak kiedy do ciąży nie dochodzi wydzielanie progesteronu obniża się i następuje menstruacja.

Metamizol jest jednym z najpowszechniej używanych środków przeciwbólowych. W Polsce znany jest od wielu lat jako preparat o nazwie Pyralgina i stosowany szeroko w leczeniu bólu, także pooperacyjnego. Chociaż jest stosowany w praktyce lekarskiej od lat dwudziestych ubiegłego wieku (wprowadzony do leczenia w 1922 r.). Leczenie bólu ostrego i przewlekłego przy użyciu substancji metamizol, podawanej w formie doustnej lub parenteralnej było wielokrotnie poddawane ocenie klinicznej.