|
Ginekomastia w wieku 15 lat (Wstydliwy) |
|
|
mam 16 lat i mam to coś jakies 3 -4 lata (nie pamietam dokladnie) . Czy to normalne czy przejdzie mi to ? powinienem sie martwic ? (więcej...) |
|
|
Sutki u meżczyzny czy to normalne?? (Sam) |
|
|
jesteś gejem,tylko jeszcze nie wiesz o tym ciągle mówisz osobie jaki jesteś piękny,napakowany ,że panny o tobie mówią, a tak naprawdę to czekasz aż znajdzie ciebie jakiś piękny facet (więcej...) |
|
|
Chyba Ginekomastia (Staś) |
|
|
Cześć. Mam problem, spróbuję go opisać lecz nie profesjonalnie, będę używał "normalnych" zwrotów...
Więc tak jestem otyły, ale nie oto chodzi, chodzi oto że mamy takie coś jakby piersi, normalnie duże piersi, czytałem o tym w necie, i jest to Ginekomastia lecz, czytałem sporo, poświeciłem temu ponad 4 dni... Widziałem sporo opinii itd. Lecz tu mam pytanie do was, mam to od jakiś 2lat, są duże i czy to minie? Dodam jeszcze że obydwie "piersi" są takie same, są po prostu duże... nie wiem co robić. wcześniej myślałem że to z powodu otyłości, ale wygląda na to że to nie to... myślałem że to minie, lecz nie mija, w necie czytałem że to może minąć po 2/3 latach, na innym forum że niektórzy mają to 6lat i dopiero mija w wieku 20lat, na jeszcze innym że muszę iść pod skalpel bo tak tez można, lecz na następnym że lepiej nie iść, bo to samo minie.... nie wiem co robić... czy iść, z tym gdzieś czy poczekać, może samo minie... czy ktoś z was to miał? czy może słyszał w swojej okolicy o takim czymś jak Ginekomastia? dodam jeszcze że mieszkam za granicą. Co mam zrobić, czy mam czekać, czy może iść "pod skalpel" ?
Proszę pomóżcie...
Jeśli w złym dziale to sorki... (więcej...) |
|
|
Ginekomastia, jakie leki? Proviron? (Patryk) |
|
|
POLECAM APAP ALBO PANADOL :) (więcej...) |
|
|
Ginekomastia, ból - jakie leki (zmartwiony) |
|
|
Ja również choruję na to schorzenie. Kiedyś miałem podobną sytuację. Wtedy pomogły mi leki przeciwbólowe. Jednak jeśli cała sytuacja będzie trwać dość długo, to idź do lekarza, ponieważ może dziac się coś złego. (więcej...) |
|
|
zbieg ginekomastii (Jacul) |
|
|
Kolega coś kiedyś mówił, że ma z tym problemy i że zażywał na to jakieś tabletki, które pomogły mu tylko częściowo, potem któregoś dnia oznajmił, że wyjeżdża na poważny zabieg, nieoficjalnie dowiedzieliśmy się że chodzi o zabieg ginekomastii. Na czym polega owy zabieg? Kolega twierdził, że jest on bardzo poważny. (więcej...) |
|
|
Leczenie ginekomastii (Józef) |
|
|
Cześć. Od 15 lat mam ginekomastię. ie jest mi z tym dobrze, bo wiele osób Naśmiewa się ze mnie. Czy z ginekomastii można się całkowicie wyleczyć? Błagam pomóżcie (więcej...) |
|
|
jak rozpoznać (Anatol) |
|
|
Zastanawiam się, jak rozpoznać ginekomastię? Czy da się to jakoś samemu stwierdzić? Jak to jest? Ostatnio interesuje mnie ten temat... Może mi ktoś pomóc? Będę wdzięczny za jakieś info... (więcej...) |
Zaburzenia hormonalne są coraz częstą przypadłością dotykającą zwłaszcza ludzi młodych, ale nie tylko. Mogą powodować wiele schorzeń, które czasami ciężko jest wyleczyć
Progesteron
Progesteron umożliwia rozwój ciąży w pierwszym etapie w błonie śluzowej macicy, jednak kiedy do ciąży nie dochodzi wydzielanie progesteronu obniża się i następuje menstruacja.